Népliget Center Irodaház,
H-1097 Budapest, Könyves Kálmán krt. 11/C
"A" épület 3. emelet
(+36 1) 221-2106, (+36 1) 422-0974, (+36 1) 210-9152
(+36 1) 422-0975
info@hessyn.hu

Őstermelők Adózása Gyakorlati E-learning Fórum

Az őstermelők és mezőgazdasági tevékenységet folytatók adózása, a rendszer felépítésének módosításai és a megváltozott új gyakorlat 2023-tól
Jelentkezési lap

Időpont

2023. június 07-14. (szerda-szerda) 0:00-23:59
Előadó(k)

 

Érthető és gyakorlati példákkal fűszerezett volt az előadás, jól lehetett követni. Nagyon jó a kapott előadásanyag.

 

 

Mind technikai, mind szakmai szempontból elégedett vagyok az előadással, a kérdések-válaszok résszel is.

 

 

„Korrekt és színvonalas, nagyon jó a kapott előadásanyag. Az előadáson felhívták a figyelmemet a fontos pontokra is. Köszönöm!”

 

 


Őstermelők adózása és aktualitások a 2022. és 2023. évi változásokat követően


Az őstermelőkről, mezőgazdasági tevékenységet folytatók adózásáról és a rendszer felépítéséről szóló korábbi e-learning konferenciánkat frissítettük 2023 februárjában, mely során előadónk átfogó előadása mellett a 2022-es és 2023-as őstermelők adózását érintő törvényváltozásokat, valamint számos gyakorlati példát részletez. A 2020. évi CXXIII. törvény alapjaiban változtatta meg a mezőgazdasági tevékenységet folytatóknak a keretszabályokat, és ezt követően a jelentős változások eredményeként az adózás is számottevően módosul 2023-tól is. Szabó Gábor osztályvezető előadónk e-learning előadásában ismerik meg résztvevőink a gyakorlatban rendszeresen felmerülő számos probléma megoldását, és a felmerülő új kérdések gyakorlati hátterét.


A tematikában felsorolt témákkal kapcsolatosan Ön lényegre törő, példákkal és gyakorlati megoldással magyarázó tájékoztatást és segítséget kap e-learning konferenciánkon, mely a mezőgazdasági tevékenységet folytatókra vonatkozó új szabályozásokat, a megváltozott gyakorlatot mutatja be. Az előadásban szerepelnek témakörök, melyek a fogalmak és a rendszer felépítését mutatják be. Bár ez jellemzően inkább az Agrárkamarához tartozik, de a gyakorlat alapján ennek ismerete is szükséges ahhoz, hogy egyszerűbben megértsük az adózásban történt változásokat és az új gyakorlatot. Így az őstermelők gyakorlati adózási kérdéseire adott számos válasz mellett a jelenlegi jogszabályi környezetben is segítséget nyújt előadónk Önnek munkájában, a pontosan összefoglalt tudnivalókkal, gyakorlati tanácsokkal és a részletes előadásanyaggal.


Előadás időtartama: 103 perc, melyhez PDF formátumban is letölthető az előadó által kivetített előadásanyag


Előadás felvételének időpontja: 2023. február 9.


E-learning konferenciánkon Szabó Gábor előadónkkal célunk,
hogy Ön ne csak megismerje az előírásokat, 
hanem gyakorlati tanácsokkal és pontos válaszokkal 

rutinosan nézzen szembe őstermelők adózási kérdéseivel és a hatályos változásokkal!

 

 


Konferencia tematikája röviden

  • Őstermelői tevékenység meghatározása
  • Kiegészítő tevékenység meghatározása, kiemelten a tárgyi eszközök értékesítésének a kezelése
  • Őstermelői minőségi személyi feltételei
  • Családi gazdaságra vonatkozó különleges szabályok
  • Átalányadózás adómentes bevételi határa egyéni őstermelő és családi gazdaság esetén
  • Szociális hozzájárulási adó megállapítása, különös tekintettel arra az esetre, amikor az őstermelő éven belül biztosítottként és nem biztosítottként is működik
  • Járulékfizetési szabályok rövid ismertetése
  • Családi gazdaság esetében az általános forgalmi adó tekintetében már nem szükséges az azonos adózási mód
  • Példák

 


Tekintse meg az e-learning előadás részletes tematikáját
az őstermelők adózásának változásaival kapcsolatban!

 

Részletes tematika

 

elearningkonferencia1.png

 


E-learning előadásra jelentkezés lépései

és a konferencia megtekintése

 

1. Töltse ki az oldal alján a jelentkezési lapot és az Online jelentkezés gombra kattintva küldje el részünkre!

2. Jelentkezéséről e-mailben visszaigazolást küldünk, valamint pro-forma számlát állítunk ki.

3. A számla kiegyenlítését követően e-mailt küldünk Önnek e-learning előadásunk elérhetőségéről.

4. Regisztráljon a kapott e-mailben található linken, mellyel létrehozza E-learning fiókját.

5. E-learning weboldalunkon megtekintheti az Őstermelők Adózása Gyakorlati E-learning Fórum előadásunkat a megadott időszakban!


E-learning konferencia tudnivalók 

 

ostermelo1.png

 

 

ostermelo2.png

 

 

ostermelo3.png

 

 

 

 


Várjuk Önt Őstermelők Adózása Gyakorlati E-learning Fórum előadásunkon!

                     
Jelentkezési lap
Számlázási adatok
-
-
Postázási adatok Megegyezik a számlázási adatokkal
Résztvevő(k)
A *-gal jelölt adatok kitöltése kötelező!
Hessyn - Könyvelők klubja klubtag
Részvételi díj: 10 900 Ft + áfa / fő
Kedvezmények
A kedvezmények jogosultságának ellenőrzése után a visszaigazolás tartalmazza majd a kiválasztott engedményt!
Fizetés módja
Jelentkezési feltételek

1. A jelentkezést lemondani, időpontot módosítani kizárólag írásban lehet. Szóbeli lemondást, illetve szóbeli lemondásra való hivatkozást, szóbeli időpont módosítást semmilyen esetben nem fogadunk el.
A lemondás feltételei: a rendezvény előtt 6 naptári nappal történő lemondás esetén a teljes befizetett összeget visszatérítjük, a rendezvény előtt 1-5 naptári nappal történő lemondás esetén 50 % technikai költséget számítunk fel, ezután történő lemondás, illetve a rendezvényen való meg nem jelenés esetén annak teljes összegét ki kell egyenlíteni. A lemondási határidők a lemondási határidőn belüli jelentkezőkre is vonatkoznak.
Lehetőség van a jelentkezés más időpontra való módosítására abban az esetben, ha azon a helyszínen más időpont választása lehetséges és a módosítással a létszám nem csökken a minimum létszám alá. Időpontmódosítás a tanfolyam megkezdése előtt 3 munkanappal lehetséges. Ennél rövidebb időpontmódosításra nincs mód, vagy 5.000 Ft + áfa technikai költség megfizetése esetén lehetséges.
2. A Hessyn Kft. megtagadhatja a részvételt attól a jelentkezőtől, akinek a részvételi díja a Rendezvény napjáig nem érkezett meg a Hessyn Kft. bankszámlájára, vagy nem igazolja a befizetését hitelt érdemlő módon.
3. A Hessyn Kft-nek jogában áll az előadó(k) személyét megváltoztatni, a képzési helyszínt adott városon belül módosítani, valamint az időpontot megváltoztatni.
4. A Hessyn Kft-nek jogában áll a Rendezvényt törölni, amennyiben a jelentkezők száma nem éri el azt a minimális létszámot, amely alatt a rendezvény veszteséges vagy ha az előadó(k) a Rendezvény megtartásában akadályoztatásra kerül(nek) (pl. betegség) vagy egyéb vis major esemény bekövetkezése esetén. A Hessyn Kft. vállalja, hogy ilyen esetekben a jelentkezőket a lehető leghamarabb értesíti. A rendezvény elmaradása esetén a részvételi díjat visszafizeti a Jelentkező részére.
5. A Jelentkezőnek lehetősége van a Rendezvényen résztvevő személyét írásos úton módosítani, amennyiben azt a Hessyn Kft. elfogadja.
6. A Jelentkezőnek jogában áll a Rendezvényen részt venni, jegyzetelni és a kiadott anyagokat saját célra felhasználni.
7. A Résztvevő tudomásul veszi, hogy kreditpontos rendezvények esetében kizárólag abban az esetben jogosult a kreditpont igazolás átvételére, amennyiben a rendezvény teljes időtartamán (pontos érkezés és távozás) részt vesz, és ezt aláírásával igazolja a jelenléti íveken. A részvétel feltétele a részvételi díj határidőre történő befizetése. A Résztvevő magatartásával nem zavarhatja a konferencia többi résztvevőit, különösen számítógép használattal, telefonálással, beszélgetéssel, az előadásba való váratlan beleszólással, kérdezéssel.
8. A Hessyn Kft. a megadott személyes adatokat az Adatvédelmi nyilatkozatában foglaltak szerint kezeli, azokat harmadik fél részére nem adja át. Kivételt képez ez alól a Pénzügyminisztériumnak történő rendeletben előírt kötelező adatszolgáltatás. A jelentkezési feltételek elfogadásával a Jelentkező hozzájárul ahhoz, hogy a továbbképzésben való részvételének igazolásához szükséges, általa megadott adatait a Hessyn Kft. kezelje.

Megjegyzés
Kérdése van? Lépjen kapcsolatba velünk!
Hessyn Konferenciaszervező
és Továbbképző Kft.

Adószám: 12314771-2-43

Cégjegyzékszám: 01-09-666351

Hatósági nyilvántartási szám: 01-0961-04

Felnőttképzési nyilvántartási szám: B/2021/000086

Kapcsolat
Népliget Center Irodaház,
H-1097 Budapest, Könyves Kálmán krt. 11/C
"A" épület 3. emelet
(+36 1) 221-2106, (+36 1) 422-0974,
(+36 1) 210-9152
Hessyn Szoftver Informatikai Kft.

Adószám: 29308352-2-43

Cégjegyzékszám: 01-09-386452

Hessyn Konferenciaszervező és Továbbképző Kft.

Adószám: 12314771-2-43 | Cégjegyzékszám: 01-09-666351 | Hatósági nyilvántartási szám: 01-0961-04 | Felnőttképzési nyilvántartási szám: B/2021/000086