Népliget Center Irodaház,
H-1097 Budapest, Könyves Kálmán krt. 11/C
"A" épület 3. emelet
(+36 1) 221-2106, (+36 1) 422-0974, (+36 1) 210-9152
(+36 1) 422-0975
info@hessyn.hu

KIVA E-learning Fórum

E-LEARNING KONFERENCIA | A Kisvállalati adó alkalmazásának szabályai, gyakorlati példákkal és tanácsokkal a 2023-as változásokat is figyelembe véve
Jelentkezési lap

Időpont

2023. június 07-14. (szerda-szerda) 0:00-23:59
Előadó(k)

 

Érthető és gyakorlati példákkal fűszerezett volt az előadás, jól lehetett követni. Nagyon jó a kapott előadásanyag. Köszönöm!

 

 

Mind technikai, mind szakmai szempontból elégedett vagyok az előadással, a kérdések-válaszok résszel is. Szakmai felkészültségben és előadói stílusban az egyik legjobb előadó, mindenképp az ő előadásait választom.

 

 

Az előadó lendületes előadásmódjával és felkészültségével nagyon elégedett vagyok, lényegre törő volt. De legfőképpen az volt a legjobb, hogy az előadást bármikor végig nézhettem, és ha egy téma érdekelt újra és újra visszatérhettem rá.

 

 


Gyakorlati KIVA előadás a KIVA szabályairól, a belépés, bennmaradás és a kilépés feltételeiről és szabályairól, részletes példákkal és tanácsokkal


A kisvállalati adóval kapcsolatos legfontosabb szabályok ügyfeleink kérdései alapján gyakran okoznak problémát a mindennapi munkában. Nem meglepő így, hogy korábbi KIVA Fórum előadásunk az egyike volt legnépszerűbb online konferenciáinknak, és 2023-ban a legfrissebb KIVA Fórum e-learning konferenciánkon várjuk Önt S. Csizmazia György előadásában, melynek felvételét 2022-ben készítettük, és 2023. májusában kiegészítettük.

A KIVA hatálya és mértéke, a KIVA-ba áttérés szabályai, a be- és kikerülési értékhatárok, KIVA adóalapjának meghatározása, KIVA-ból történő kilépés és kikerülés szabályai, és a gyakorlatban előforduló további problémák alapvetően számos kérdést vetnek fel.

Részletes tematika


A jelenleg átalakuló gazdasági helyzetben több vállalkozás fontolja meg a KIVA áttérést is, melyhez fontos ismerni a KIVA alannyá válás feltételeit, és előadónk érvekkel és ellenérvekkel is segíti az Ön munkáját, hogy jogszerűen megfelelő döntést tudjon hozni a vállalkozás az adóévben. Partnereinktől kapott visszajelzéseket követően olyan e-learning előadást szerveztünk, melyen résztvevőink által közkedvelt előadónk, S. Csizmazia György okleveles könyvvizsgáló és adószakértő e-learning előadásában ismerik meg résztvevőink a napi könyvelői és könyvvizsgálói gyakorlatban a kisvállalati adóval kapcsolatos problémák megoldásait legújabb KIVA konferenciánk keretében.


A tematikában felsorolt témákkal kapcsolatosan Ön lényegre törő, példákkal és gyakorlati megoldással magyarázó tájékoztatást, segítséget kap e-learning konferenciánkon. Az előadás tematikája a KIVA kérdéseit, gyakran téves gyakorlatot, valamint a 2022-től és 2023-tól hatályos változásokkal kapcsolatos aktualitásokat érinti. Így a KIVA kérdéseire adott válaszok mellett a jelenlegi jogszabályi környezetben gyakorlati példákkal is segítséget nyújt előadónk Önnek munkájában, a pontosan összefoglalt tudnivalókkal, gyakorlati tanácsokkal és a részletes előadásanyaggal.


Előadás időtartama: 225 perc több modulban, melyhez PDF formátumban letölthető az előadó által kivetített előadásanyag


Előadás felvételének időpontja: 2022. február 17. és 2023. február 28.


E-learning konferenciánkon S. Csizmazia György előadónk célja,
hogy Ön ne csak megismerje az előírásokat, 
hanem gyakorlati tanácsokkal, számos példával

rutinosan nézzen szembe a KIVA kérdéseivel és a hatályos változásokkal!

 

 

Konferencia tematikája röviden

 

 • A választásra jogosultak köre. Kik választhatják a KIVA-t?
 • Milyen feltételekkel választható a KIVA, a belépési feltételek áttekintése különös figyelemmel a törvény által meghatározott szabályokra, kiemelt figyelemmel a kapcsolt vállalkozásokra vonatkozó feltételekre
 • A KIVA-ba történő belépés adminisztratív szabályai (bejelentkezés szabálya)
 • KIVA-ba történő belépést megelőző időszak lezárása, a záró társasági adóbevallás elkészítésének szabályai, figyelembe véve az egyes sajátos eseteket, továbbá a megelőző időszak számviteli zárlatának a szabályai
 • A KIVA mértéke, mely adónemeket váltja ki, ennek jelölése a havi 08-as bevallásban (példa)
 • A KIVA adóalapjának az összetétele, meghatározása példákkal szemléltetve
 • A KIVA időszak alatt történő egyes gazdasági események meghatározása a tárgyévi új beruházás értelmezése, az értékcsökkenési leírások szabályai a KIVA időszak alatt
 • A KIVA-val kapcsolatos adóbevallási kötelezettség teljesítése
 • A KIVA adóelőlegének- időszaka, meghatározása, bevallási kötelezettsége befizetési kötelezettsége
 • KIVA alatt érvényesíthető szocho kedvezmény a szakirányú oktatás és a duális képzésben részt vevő foglalkoztatott esetén példával
 • A KIVA-ból történő kilépés, kikerülés szabályai (áttérés más adónemre), a kapcsolódó áttérési különbözet számítása különös tekintettel az elhatárolt veszteségre, eredménytartalékra, lekötött fejlesztési tartalékra. A kapcsolódó bevallások, nyomtatványok áttekintése.
 • Társasági adóelőleg szabályai a KIVA-ba történő belépést követően és a KIVA-ból történő kilépés után (bevallás, befizetés)
 • Érvek és ellenérvek a KIVA-val kapcsolatban, kinek érdemes áttérni?


Tekintse meg az e-learning előadás részletes tematikáját
a KIVA kérdéseivel kapcsolatban!

 

Részletes tematika

 

elearningkonferencia1.png

 


E-learning előadásra jelentkezés lépései

és a konferencia megtekintése

 

1. Töltse ki az oldal alján a jelentkezési lapot és az Online jelentkezés gombra kattintva küldje el részünkre!

2. Jelentkezéséről e-mailben visszaigazolást küldünk, valamint pro-forma számlát állítunk ki.

3. A számla kiegyenlítését követően e-mailt küldünk Önnek e-learning előadásunk elérhetőségéről.

4. Regisztráljon a kapott e-mailben található linken, mellyel létrehozza E-learning fiókját.

5. E-learning weboldalunkon megtekintheti a KIVA E-learning Fórum előadásunkat a megadott időszakban!


E-learning konferencia tudnivalók 

 

kivaforum1.png

 

 

kivaforum2.png

 

 

kivaforum3.png

 

 

 

 


Várjuk Önt KIVA E-learning Fórum előadásunkon!

                     
Jelentkezési lap
Számlázási adatok
-
-
Postázási adatok Megegyezik a számlázási adatokkal
Résztvevő(k)
A *-gal jelölt adatok kitöltése kötelező!
Hessyn - Könyvelők klubja klubtag
Részvételi díj: 15 900 Ft + áfa / fő
Kedvezmények
A kedvezmények jogosultságának ellenőrzése után a visszaigazolás tartalmazza majd a kiválasztott engedményt!
Fizetés módja
Jelentkezési feltételek

1. A jelentkezést lemondani, időpontot módosítani kizárólag írásban lehet. Szóbeli lemondást, illetve szóbeli lemondásra való hivatkozást, szóbeli időpont módosítást semmilyen esetben nem fogadunk el.
A lemondás feltételei: a rendezvény előtt 6 naptári nappal történő lemondás esetén a teljes befizetett összeget visszatérítjük, a rendezvény előtt 1-5 naptári nappal történő lemondás esetén 50 % technikai költséget számítunk fel, ezután történő lemondás, illetve a rendezvényen való meg nem jelenés esetén annak teljes összegét ki kell egyenlíteni. A lemondási határidők a lemondási határidőn belüli jelentkezőkre is vonatkoznak.
Lehetőség van a jelentkezés más időpontra való módosítására abban az esetben, ha azon a helyszínen más időpont választása lehetséges és a módosítással a létszám nem csökken a minimum létszám alá. Időpontmódosítás a tanfolyam megkezdése előtt 3 munkanappal lehetséges. Ennél rövidebb időpontmódosításra nincs mód, vagy 5.000 Ft + áfa technikai költség megfizetése esetén lehetséges.
2. A Hessyn Kft. megtagadhatja a részvételt attól a jelentkezőtől, akinek a részvételi díja a Rendezvény napjáig nem érkezett meg a Hessyn Kft. bankszámlájára, vagy nem igazolja a befizetését hitelt érdemlő módon.
3. A Hessyn Kft-nek jogában áll az előadó(k) személyét megváltoztatni, a képzési helyszínt adott városon belül módosítani, valamint az időpontot megváltoztatni.
4. A Hessyn Kft-nek jogában áll a Rendezvényt törölni, amennyiben a jelentkezők száma nem éri el azt a minimális létszámot, amely alatt a rendezvény veszteséges vagy ha az előadó(k) a Rendezvény megtartásában akadályoztatásra kerül(nek) (pl. betegség) vagy egyéb vis major esemény bekövetkezése esetén. A Hessyn Kft. vállalja, hogy ilyen esetekben a jelentkezőket a lehető leghamarabb értesíti. A rendezvény elmaradása esetén a részvételi díjat visszafizeti a Jelentkező részére.
5. A Jelentkezőnek lehetősége van a Rendezvényen résztvevő személyét írásos úton módosítani, amennyiben azt a Hessyn Kft. elfogadja.
6. A Jelentkezőnek jogában áll a Rendezvényen részt venni, jegyzetelni és a kiadott anyagokat saját célra felhasználni.
7. A Résztvevő tudomásul veszi, hogy kreditpontos rendezvények esetében kizárólag abban az esetben jogosult a kreditpont igazolás átvételére, amennyiben a rendezvény teljes időtartamán részt vesz, és kontaktórás képzéseken ezt aláírásával igazolja a jelenléti íveken. A részvétel feltétele a részvételi díj határidőre történő befizetése. A Résztvevő magatartásával nem zavarhatja a konferencia többi résztvevőit, különösen számítógép használattal, telefonálással, beszélgetéssel, az előadásba való váratlan beleszólással, kérdezéssel.
8. A Hessyn Kft. a megadott személyes adatokat az Adatvédelmi nyilatkozatában foglaltak szerint kezeli, azokat harmadik fél részére nem adja át. Kivételt képez ez alól a Pénzügyminisztérium és Felnőttképzési Adatszolgáltatási Rendszer felé történő, rendeletben előírt kötelező adatszolgáltatás. A jelentkezési feltételek elfogadásával a Jelentkező hozzájárul ahhoz, hogy a továbbképzésben való részvételének igazolásához szükséges, általa megadott adatait a Hessyn Kft. kezelje.

Megjegyzés
Kérdése van? Lépjen kapcsolatba velünk!
Hessyn Konferenciaszervező
és Továbbképző Kft.

Adószám: 12314771-2-43

Cégjegyzékszám: 01-09-666351

Hatósági nyilvántartási szám: 01-0961-04

Felnőttképzési nyilvántartási szám: B/2021/000086

Kapcsolat
Népliget Center Irodaház,
H-1097 Budapest, Könyves Kálmán krt. 11/C
"A" épület 3. emelet
(+36 1) 221-2106, (+36 1) 422-0974,
(+36 1) 210-9152
Hessyn Szoftver Informatikai Kft.

Adószám: 29308352-2-43

Cégjegyzékszám: 01-09-386452

Hessyn Konferenciaszervező és Továbbképző Kft.

Adószám: 12314771-2-43 | Cégjegyzékszám: 01-09-666351 | Hatósági nyilvántartási szám: 01-0961-04 | Felnőttképzési nyilvántartási szám: B/2021/000086