Népliget Center Irodaház,
H-1097 Budapest, Könyves Kálmán krt. 11/C
"A" épület 3. emelet
(+36 1) 221-2106, (+36 1) 422-0974, (+36 1) 210-9152
(+36 1) 422-0975
info@hessyn.hu

Átalányadózás E-learning Fórum

Az átalányadózás 2023. évi változásai és aktualitásai
Jelentkezési lap

Időpont

2023. június 07-14. (szerda-szerda) 0:00-23:59
Előadó(k)

 

„Bár még sosem találkoztunk korábban az előadóval, lényegretörő és figyelemfelkeltő előadással ismertük most meg. Nagyon köszönjük!”

 

 

„Leginkább az előadó szakmai felkészültsége és előadókészsége miatt ajánlanám, és a gyakorlati témák is rengeteget adtak az előadás színvonalához.”

 

 

„Közvetlen, közérthető előadást hallhattunk, és a hasznos és jól használható jegyzet is rengeteg segítség lesz még nekünk.”

 

 


Az átalányadózás 2023. évi változásai és aktualitásai


2023. január 1-jétől kezdődően az átalányadózást érintő adótörvényi módosítások is jelentős változást jelentenek 
a vállalkozásoknak, hasonlóan az átalányadózást érintő új göngyölítéses módszeréhez. Az átalányadó alkalmazásának feltételei, az átalányban megállapított jövedelem mértéke, a mentesített jövedelemrész, közterhek csak néhány témakör, melyeket az átalányadózás változásainál fontos áttekinteni. Az átalányadózás összeghatárai az 573/2022. kormányrendelet minimálbért meghatározó rendelkezéseinek megfelelően szintén módosulnak, az adómentesség és az szjaelőleg-fizetési kötelezettség is ennek megfelelően változik. Év eleje óta több ügyfelünktől érkeznek kérdések az átalányadózás változásaival kapcsolatban, melyek ügyfeleiknél is kérdéseket vetnek fel a mindennapi munka során – ezért egy olyan szakmai e-learning előadást szerveztünk, melynek segítségével résztvevőink teljes körű áttekintést, pontokba szedett összefoglalót kapnak átfogóan az átalányadózás kérdéseivel kapcsolatban.


A folyamatosan változó gazdasági helyzetben minden vállalkozónak fontos ismerni az aktualitásokat, hogy a vállalkozását a legoptimálisabban tudja irányítani, ügyvezetőként a megfelelő döntéseket hozza meg. Az átalányadózást választó vállalkozóknak jelentős mérföldkőnek számít ismét a január 1-jétől hatályos módosítások bevezetése. Szakmai e-learning előadásunkon résztvevőink által közkedvelt előadónk, Dr. Kovács Ferenc okleveles adószakértő, igazságügyi adó- és járulékszakértő e-learning előadásában ismerik meg résztvevőink a napi könyvelői és könyvvizsgálói gyakorlatban az átalányadózással kapcsolatos problémák megoldásait.

A tematikában felsorolt témákkal kapcsolatosan Ön lényegre törő, példákkal és gyakorlati megoldással magyarázó tájékoztatást, segítséget kap e-learning konferenciánkon, melyek az átalányadózás kérdéseit, gyakran téves gyakorlatot, valamint a 2023-tól hatályos változásokkal kapcsolatos aktualitásokat érintik. Így az átalányadózással kapcsolatos kérdéseire adott válaszok mellett a jelenlegi jogszabályi környezetben gyakorlati példákkal is segítséget nyújt előadónk Önnek munkájában, a pontosan összefoglalt tudnivalókkal, gyakorlati tanácsokkal és a részletes előadásanyaggal.


Előadás időtartama: 120 perc több modulban, melyhez PDF formátumban letölthető az előadó által kivetített előadásanyag


Előadás felvételének időpontja: 2023. február 27.


E-learning konferenciánkon Dr. Kovács Ferenc előadónk célja,
hogy Ön ne csak megismerje az előírásokat, 
hanem gyakorlati tanácsokkal, 

rutinosan nézzen szembe az átalányadózás kérdéseivel és az aktualitásokkal!

 

 

Konferencia tematikája röviden

 

  • Jövedelemszámítási módok a személyi jövedelemadóban
  • Átalányadózás általánosságban
  • Az átalányadó alkalmazásának feltételei
  • Az átalányban megállapított jövedelem mértéke, a mentesített jövedelemrész
  • Adóeljárási szabályok (előleg, bevallás)
  • Az átalányadózó további közterhei: társadalombiztosítási járulék, szociális hozzájárulási adó. Az új göngyölítéses módszer bemutatása, gyakorlati példák.
  • Az őstermelők átalányadózásának speciális szabályai
  • Alternatívák: KATA, EFO, EKHO
  • A kisvállalkozók egyszerűsített HIPA adóalap megállapítás szabályai, bejelentési kötelezettség, gyakorlati példákkal


Tekintse meg az e-learning előadás részletes tematikáját
az átalányadózás kérdéseivel kapcsolatban!

 

Részletes tematika

 

elearningkonferencia1.png

 


E-learning előadásra jelentkezés lépései

és a konferencia megtekintése

 

1. Töltse ki az oldal alján a jelentkezési lapot és az Online jelentkezés gombra kattintva küldje el részünkre!

2. Jelentkezéséről e-mailben visszaigazolást küldünk, valamint pro-forma számlát állítunk ki.

3. A számla kiegyenlítését követően e-mailt küldünk Önnek e-learning előadásunk elérhetőségéről.

4. Regisztráljon a kapott e-mailben található linken, mellyel létrehozza E-learning fiókját.

5. E-learning weboldalunkon megtekintheti az Átalányadózás E-learning Fórum előadásunkat a megadott időszakban!


E-learning konferencia tudnivalók 

 

atalanyadozasforum1.png

 

 

atalanyadozasforum2.png

 

 

atalanyadozasforum3.png

 

 

 

 


Várjuk Önt az Átalányadózás E-learning Fórum előadásunkon!

                     
Jelentkezési lap
Számlázási adatok
-
-
Postázási adatok Megegyezik a számlázási adatokkal
Résztvevő(k)
A *-gal jelölt adatok kitöltése kötelező!
Hessyn - Könyvelők klubja klubtag
Részvételi díj: 10 900 Ft + áfa / fő
Kedvezmények
A kedvezmények jogosultságának ellenőrzése után a visszaigazolás tartalmazza majd a kiválasztott engedményt!
Fizetés módja
Jelentkezési feltételek

1. A jelentkezést lemondani, időpontot módosítani kizárólag írásban lehet. Szóbeli lemondást, illetve szóbeli lemondásra való hivatkozást, szóbeli időpont módosítást semmilyen esetben nem fogadunk el.
A lemondás feltételei: a rendezvény előtt 6 naptári nappal történő lemondás esetén a teljes befizetett összeget visszatérítjük, a rendezvény előtt 1-5 naptári nappal történő lemondás esetén 50 % technikai költséget számítunk fel, ezután történő lemondás, illetve a rendezvényen való meg nem jelenés esetén annak teljes összegét ki kell egyenlíteni. A lemondási határidők a lemondási határidőn belüli jelentkezőkre is vonatkoznak.
Lehetőség van a jelentkezés más időpontra való módosítására abban az esetben, ha azon a helyszínen más időpont választása lehetséges és a módosítással a létszám nem csökken a minimum létszám alá. Időpontmódosítás a tanfolyam megkezdése előtt 3 munkanappal lehetséges. Ennél rövidebb időpontmódosításra nincs mód, vagy 5.000 Ft + áfa technikai költség megfizetése esetén lehetséges.
2. A Hessyn Kft. megtagadhatja a részvételt attól a jelentkezőtől, akinek a részvételi díja a Rendezvény napjáig nem érkezett meg a Hessyn Kft. bankszámlájára, vagy nem igazolja a befizetését hitelt érdemlő módon.
3. A Hessyn Kft-nek jogában áll az előadó(k) személyét megváltoztatni, a képzési helyszínt adott városon belül módosítani, valamint az időpontot megváltoztatni.
4. A Hessyn Kft-nek jogában áll a Rendezvényt törölni, amennyiben a jelentkezők száma nem éri el azt a minimális létszámot, amely alatt a rendezvény veszteséges vagy ha az előadó(k) a Rendezvény megtartásában akadályoztatásra kerül(nek) (pl. betegség) vagy egyéb vis major esemény bekövetkezése esetén. A Hessyn Kft. vállalja, hogy ilyen esetekben a jelentkezőket a lehető leghamarabb értesíti. A rendezvény elmaradása esetén a részvételi díjat visszafizeti a Jelentkező részére.
5. A Jelentkezőnek lehetősége van a Rendezvényen résztvevő személyét írásos úton módosítani, amennyiben azt a Hessyn Kft. elfogadja.
6. A Jelentkezőnek jogában áll a Rendezvényen részt venni, jegyzetelni és a kiadott anyagokat saját célra felhasználni.
7. A Résztvevő tudomásul veszi, hogy kreditpontos rendezvények esetében kizárólag abban az esetben jogosult a kreditpont igazolás átvételére, amennyiben a rendezvény teljes időtartamán részt vesz, és kontaktórás képzéseken ezt aláírásával igazolja a jelenléti íveken. A részvétel feltétele a részvételi díj határidőre történő befizetése. A Résztvevő magatartásával nem zavarhatja a konferencia többi résztvevőit, különösen számítógép használattal, telefonálással, beszélgetéssel, az előadásba való váratlan beleszólással, kérdezéssel.
8. A Hessyn Kft. a megadott személyes adatokat az Adatvédelmi nyilatkozatában foglaltak szerint kezeli, azokat harmadik fél részére nem adja át. Kivételt képez ez alól a Pénzügyminisztérium és Felnőttképzési Adatszolgáltatási Rendszer felé történő, rendeletben előírt kötelező adatszolgáltatás. A jelentkezési feltételek elfogadásával a Jelentkező hozzájárul ahhoz, hogy a továbbképzésben való részvételének igazolásához szükséges, általa megadott adatait a Hessyn Kft. kezelje.

Megjegyzés
Kérdése van? Lépjen kapcsolatba velünk!
Hessyn Konferenciaszervező
és Továbbképző Kft.

Adószám: 12314771-2-43

Cégjegyzékszám: 01-09-666351

Hatósági nyilvántartási szám: 01-0961-04

Felnőttképzési nyilvántartási szám: B/2021/000086

Kapcsolat
Népliget Center Irodaház,
H-1097 Budapest, Könyves Kálmán krt. 11/C
"A" épület 3. emelet
(+36 1) 221-2106, (+36 1) 422-0974,
(+36 1) 210-9152
Hessyn Szoftver Informatikai Kft.

Adószám: 29308352-2-43

Cégjegyzékszám: 01-09-386452

Hessyn Konferenciaszervező és Továbbképző Kft.

Adószám: 12314771-2-43 | Cégjegyzékszám: 01-09-666351 | Hatósági nyilvántartási szám: 01-0961-04 | Felnőttképzési nyilvántartási szám: B/2021/000086