Népliget Center Irodaház,
H-1097 Budapest, Könyves Kálmán krt. 11/C
"A" épület 3. emelet
(+36 1) 221-2106, (+36 1) 422-0974, (+36 1) 210-9152
(+36 1) 422-0975
info@hessyn.hu

Adózási Problémák Megoldásai E-learning Fórum

EU-s ügyletek számlázásának feladatai az ÁFA bevallás figyelembevételével, KKV besorolások meghatározásának kérdései, egyes személyi jellegű kifizetések az SZJA tükrében
Jelentkezési lap

Időpont

2024. július 24-31. (szerda-szerda) 0:00-23:59
Előadó(k)

 

Érthető és gyakorlati példákkal fűszerezett volt az előadás, jól lehetett követni. Nagyon jó a kapott előadásanyag. Köszönöm!

 

 

Mind technikai, mind szakmai szempontból elégedett vagyok az előadással, a kérdések-válaszok résszel is. Szakmai felkészültségben és előadói stílusban az egyik legjobb előadó, mindenképp az ő előadásait választom.

 

 

Az előadó lendületes előadásmódjával és felkészültségével nagyon elégedett vagyok, lényegre törő volt. De legfőképpen az volt a legjobb, hogy az előadást bármikor végig nézhettem, és ha egy téma érdekelt újra és újra visszatérhettem rá.

 

 


Adózási és számviteli szakemberek munkája során felmerülő
adózási problémák és azok megoldásai


Szakmai előadásunkon a számviteli és adózási szakemberek életében néhány gyakran felmerülő adózási kérdést, problémát és azok megoldásait ismerteti előadónk. Ahogy S. Csizmazia György okleveles adószakértő, könyvvizsgáló előadónk, aktív gyakorlati szakember is említi előadásának felvezetőjében: „sokunkkal előfordult már olyan eset, hogy egy közösségi ügylet tekintetében nem tudtuk jól kezelni a közösségi ügyletnek nemcsak a könyvelését, hanem a bevallásban való szerepeltetését. Nemcsak a mi hibánkból, hanem esetleg az ügyfél hibájából, vagy a számlakibocsátó hibájából.” E-learning előadásunk során a EU-s ügyletek számlázásával kapcsolatos felmerülő kérdéseket tekintjük át. Előadónk emellett részletesen ismerteti az ÁFA bevallás fontos szempontjait, hogy Önnek teljes körű útmutatást nyújthasson a potenciális hibák elkerülése érdekében. Ráadásul számos résztvevőnk hozzánk fordult azzal, hogy ügyfeleiknél gyakran probléma adódik a 65-ös bevallás és a közösségi összesítő jelentésben szereplő A60 bevallás közötti eltérések miatt. Ezek a kisiklások vagy a rossz sorrendű adatok komoly problémákat okozhatnak ügyfeleinél. Az előadás során ezeket a témaköröket is alaposan kivesézi előadónk, mivel ezek jelentik az aktuális problémákat, főként a beszámolók készítésekor. Emellett lehetősége nyílik megismerni a KKV besorolásokkal kapcsolatos kérdéseket és az ezekre adott megoldásokat is, mely tudás segíti a vállalkozásokat a könnyebb kategorizálásban. Az előadás további részében olyan gyakori problémákat is tárgyal előadónk, melyek gyakran okoznak nehézségeket a vállalkozások életében, mint a személyi jellegű kifizetések, valamint a reprezentáció és üzleti ajándékok.

Ön is egy gyakorlati előadást keresett ezekről a kérdésekről, melyek válaszai nagyon ritkán hangzanak el előadásokon?
Küldje el jelentkezését Adózási Problémák Megoldásai Fórum előadásunkra, és tekintse meg e-learning weboldalunkon konferenciánk első és második bemutató videóját! Számos kérdést vetnek fel a fent említett témák, melyekre előadónk példákkal, gyakorlatból vett esetekkel ad választ és megoldást. A gyakorlati megoldások, bevallások részletes egyeztetése előadásunk részét képezi, melyekkel kapcsolatban szintén a jogszabályi háttér ismertetése mellett számos példával nyújt segítséget előadónk. Szakmai e-learning előadásunk segítségével résztvevőink teljes körű áttekintést, pontokba szedett összefoglalót kapnak átfogóan az egyes adózási problémák kérdéseivel és megoldásaival kapcsolatban. Szakmai e-learning előadásunkon résztvevőink által közkedvelt előadónk, S. Csizmazia György könyvvizsgáló, okleveles adószakértő e-learning előadásában ismerik meg résztvevőink a napi könyvelői és könyvvizsgálói gyakorlatban felmerülő problémák megoldásait.

 


Előadás időtartama: 180 perc 4 modulban, melyhez PDF formátumban letölthető az előadó által kivetített előadásanyag


Előadás felvételének időpontja: 2023. szeptember 6.

 


E-learning konferenciánkon S. Csizmazia György előadónk célja, hogy Ön ne csak megismerje az előírásokat, 
hanem gyakorlati tanácsokkal, rutinosan nézzen szembe
az egyes adózási problémák kérdéseivel és az aktualitásokkal!


 

 

Konferencia tematikája röviden

 

Az EU-s ügyletek számlázásának feladatai, problémái az ÁFA bevallás figyelembevételével

 • EU-s termékbeszerzés
 • EU-s termékértékesítés
 • EU-s szolgáltatás nyújtás és igénybevétel
 • EU-s előleg kezelése
 • xxA60 és xx65 bevallás összefüggései
 • Mit tegyünk, ha az EU-s számla későn érkezik? Mihez képest érkezik későn?

 

KKV besorolással kapcsolatos problémák

 • KKV besorolás meghatározás és mely adónemek esetén vizsgáljuk?
 • KKV néhány kapcsolódása az adótörvényekhez

 

Egyes személyi jellegű kifizetések problémái az SZJA tükrében

 • SZÉP kártya
 • Reprezentáció és üzleti ajándék
 • Munkába járás utazási költségtérítése

 


Tekintse meg az e-learning előadás részletes tematikáját
az adózási problémák kérdéseivel kapcsolatban!

 

Részletes tematika

 

elearningkonferencia1.png

 


E-learning előadásra jelentkezés lépései

és a konferencia megtekintése

 

1. Töltse ki az oldal alján a jelentkezési lapot és az Online jelentkezés gombra kattintva küldje el részünkre!

2. Jelentkezéséről e-mailben visszaigazolást küldünk, valamint pro-forma számlát állítunk ki.
      Amennyiben az elektronikus számlákat egy központi e-mail címre tudjuk küldeni Önöknek, kérjük, a Megjegyzés mezőben
      jelezze felénk a jelentkezési lapon.

3. A számla kiegyenlítését követően e-mailt küldünk Önnek e-learning előadásunk elérhetőségéről.

4. Regisztráljon a kapott e-mailben található linken, mellyel létrehozza E-learning fiókját.

5. E-learning weboldalunkon megtekintheti az Adózási Problémák Megoldásai E-learning Fórum előadásunkat a megadott időszakban!


E-learning konferencia tudnivalók 

 

apmforum.png

 

 

apmforum1.png

 

 

apmforum2.png

 

 

 

 


Várjuk Önt Adózási Problémák Megoldásai E-learning Fórum előadásunkon!

                     
Jelentkezési lap
Számlázási adatok
-
-
Postázási adatok Megegyezik a számlázási adatokkal
Résztvevő(k)
A *-gal jelölt adatok kitöltése kötelező!
Hessyn - Könyvelők klubja klubtag
Részvételi díj: 12 900 Ft + áfa / fő
Kedvezmények
A kedvezmények jogosultságának ellenőrzése után a visszaigazolás tartalmazza majd a kiválasztott engedményt!
Fizetés módja
Jelentkezési feltételek

1. A jelentkezést lemondani, időpontot módosítani kizárólag írásban lehet. Szóbeli lemondást, illetve szóbeli lemondásra való hivatkozást, szóbeli időpont módosítást semmilyen esetben nem fogadunk el.
A lemondás feltételei: a rendezvény előtt 6 naptári nappal történő lemondás esetén a teljes befizetett összeget visszatérítjük, a rendezvény előtt 1-5 naptári nappal történő lemondás esetén 50 % technikai költséget számítunk fel, ezután történő lemondás, illetve a rendezvényen való meg nem jelenés esetén annak teljes összegét ki kell egyenlíteni. A lemondási határidők a lemondási határidőn belüli jelentkezőkre is vonatkoznak.
Lehetőség van a jelentkezés más időpontra való módosítására abban az esetben, ha azon a helyszínen más időpont választása lehetséges és a módosítással a létszám nem csökken a minimum létszám alá. Időpontmódosítás a tanfolyam megkezdése előtt 3 munkanappal lehetséges. Ennél rövidebb időpontmódosításra nincs mód, vagy 5.000 Ft + áfa technikai költség megfizetése esetén lehetséges.
2. A Hessyn Kft. megtagadhatja a részvételt attól a jelentkezőtől, akinek a részvételi díja a Rendezvény napjáig nem érkezett meg a Hessyn Kft. bankszámlájára, vagy nem igazolja a befizetését hitelt érdemlő módon.
3. A Hessyn Kft-nek jogában áll az előadó(k) személyét megváltoztatni, a képzési helyszínt adott városon belül módosítani, valamint az időpontot megváltoztatni.
4. A Hessyn Kft-nek jogában áll a Rendezvényt törölni, amennyiben a jelentkezők száma nem éri el azt a minimális létszámot, amely alatt a rendezvény veszteséges vagy ha az előadó(k) a Rendezvény megtartásában akadályoztatásra kerül(nek) (pl. betegség) vagy egyéb vis major esemény bekövetkezése esetén. A Hessyn Kft. vállalja, hogy ilyen esetekben a jelentkezőket a lehető leghamarabb értesíti. A rendezvény elmaradása esetén a részvételi díjat visszafizeti a Jelentkező részére.
5. A Jelentkezőnek lehetősége van a Rendezvényen résztvevő személyét írásos úton módosítani, amennyiben azt a Hessyn Kft. elfogadja.
6. A Jelentkezőnek jogában áll a Rendezvényen részt venni, jegyzetelni és a kiadott anyagokat saját célra felhasználni.
7. A Résztvevő tudomásul veszi, hogy kreditpontos rendezvények esetében kizárólag abban az esetben jogosult a kreditpont igazolás átvételére, amennyiben a rendezvény teljes időtartamán részt vesz, és kontaktórás képzéseken ezt aláírásával igazolja a jelenléti íveken. A részvétel feltétele a részvételi díj határidőre történő befizetése. A Résztvevő magatartásával nem zavarhatja a konferencia többi résztvevőit, különösen számítógép használattal, telefonálással, beszélgetéssel, az előadásba való váratlan beleszólással, kérdezéssel.
8. A Hessyn Kft. a megadott személyes adatokat az Adatvédelmi nyilatkozatában foglaltak szerint kezeli, azokat harmadik fél részére nem adja át. Kivételt képez ez alól a Pénzügyminisztérium és Felnőttképzési Adatszolgáltatási Rendszer felé történő, rendeletben előírt kötelező adatszolgáltatás. A jelentkezési feltételek elfogadásával a Jelentkező hozzájárul ahhoz, hogy a továbbképzésben való részvételének igazolásához szükséges, általa megadott adatait a Hessyn Kft. kezelje.

Megjegyzés
Kérdése van? Lépjen kapcsolatba velünk!
Hessyn Konferenciaszervező
és Továbbképző Kft.

Adószám: 12314771-2-43

Cégjegyzékszám: 01-09-666351

Hatósági nyilvántartási szám: 01-0961-04

Felnőttképzési nyilvántartási szám: B/2021/000086

Kapcsolat
Népliget Center Irodaház,
H-1097 Budapest, Könyves Kálmán krt. 11/C
"A" épület 3. emelet
(+36 1) 221-2106, (+36 1) 422-0974,
(+36 1) 210-9152
Hessyn Szoftver Informatikai Kft.

Adószám: 29308352-2-43

Cégjegyzékszám: 01-09-386452

Hessyn Konferenciaszervező és Továbbképző Kft.

Adószám: 12314771-2-43 | Cégjegyzékszám: 01-09-666351 | Hatósági nyilvántartási szám: 01-0961-04 | Felnőttképzési nyilvántartási szám: B/2021/000086