2017.12.21.

Fedezzék fel a 2024-es programfrissítéseink által nyújtott lehetőségeket, melyekkel hatékonyabbá és gördülékenyebbé válik a mindennapi könyvelői munka.

A képen elektronika, billentyűzet, Beviteli eszköz, Irodai berendezések látható

Automatikusan generált leírás

 

A képen Grafika, kör, Acélkék, Színesség látható

Automatikusan generált leírás

 

HessynKettős program:

Évnyitás 2024-re, illetve az évek párhuzamos kezelése, amíg az előző év nincs lezárva kiemelkedő fontosságú. A NAV Online rendszerből letölthetőek a 2024. évi áfa dátummal rendelkező bizonylatok és pénztárgép adatok. Mind forint, mind devizás bankkivonatok feldolgozhatók a 2024-es könyvelési évhez, illetve különböző csomagküldő cégek által készített Excel fájlok is beolvashatók. A bevallások folyamatosan frissítésre kerülnek, és elérhetők lesznek programjainkban megjelenésüket követő heteken belül.

A képen Borostyán, kör látható

Automatikusan generált leírás

 

A HessynBér program új verziójával elkészíthető a 2024. évi adó-változások szerinti számfejtések.

A minimálbér 2023. decemberi változásához kapcsolódóan változott az egyszerűsített foglalkoztatást terhelő közteher mértéke, mely 2024. januárjától szociális hozzájárulási adónak minősül. A 25 év alatti fiatalok és a 30 év alatti anyák adókedvezményének alapja a Központi Statisztikai Hivatal hivatalos közleménye szerinti, teljes munkaidőben alkalmazásban állók tárgyévet megelőző év július hónapjára vonatkozó nemzetgazdasági szintű bruttó átlagkeresetének összege, mely 2024. januárjától 559.137 Ft.

A képen sárga, kör, Borostyán, Színesség látható

Automatikusan generált leírás

 

HessynEgyszeres program:

Az évkezdés előtt javasolt ellenőrizni a vállalkozó adózási módját és az áfa gyakoriságát. Ha szükséges, állítsa be a 2024-től érvényes adózási beállításokat. A bizonylatok nyitását a program automatikusan végrehajtja. A bevallások folyamatosan frissülnek, és elérhetők lesznek programjainkban megjelenésüket követő heteken belül.

 

A képen Grafika, kör, Színesség látható

Automatikusan generált leírás

 

HessynSzámlázó program:

Az évnyitás menüponttal a 2023. évben használt bizonylattömbök átnyithatók a 2024-es évre. Amikor új bizonylattömböt hoz létre (és lezárja a régit), különösen fontos, hogy a sorszám tartományokat rögzítse a szigorú számadású nyomtatványok nyilvántartásában is!

2024-től kezdődően érvényes lesz a 0%-os ÁFA kulcs. Az ezen kulcs alkalmazására vonatkozó jogszabály kizárólag a Napilap (hetente legalább négyszer megjelenő kiadvány) értékesítése esetén biztosít lehetőséget.

Továbbá a HessynSzámlázó program lehetővé teszi az adattörlő kód számlán történő feltüntetését, melyről az adatszolgáltatás is teljesül az adóhatóság felé.

A képen Színesség, zöld, Grafika, kör látható

Automatikusan generált leírás

 

Éves beszámoló program:

A 2024. évi beszámolók elkészíthetők, és a feladás továbbra is az OBR weboldal irányába történik. A beszámolók átadásának folyamata nem változott a korábbi évhez képest, így minden marad a megszokott rendben.